Ulei sanatos pentru salate de legume


Una dintre cele mai sanatoase alimentatii contine obligatoriu salate de legume proaspete. Si pentru ca totul sa fie cat mai apetisant, va prezentam mai jos cateva varietati de uleiuri presate la rece care aduc un plus de savoare dar mai ales de noutate in orice reteta.

Uleiul din seminte de patrunjel si cel din seminte de marar: sunt aromate si racoritoare, stimuleaza digestia si eliminarea toxinelor, pot avea un efect usor laxativ si contribuie la eliminarea excesului de apa din organism. Au o culoare placuta si un miros ademenitor.

Uleiul din seminte de ardei Kapia dulce si din seminte de ardei Kapia iute: au o culoare de rosu intens si un gust absolut inedit. Aduc o eleganta in salatele de legume verzi dar pot fi utilizate cu success si la marinarea carnii. Contin multa vitamina C si au un efect de stimulare a digestiei si reglare a metabolismului.

Uleiul din boabe de piper, uleiul din urzica neagra si uleiul din chimen: sortimente extrem de aromate si condimentate, utilizate atat pentru marinarea carnii cat si in salatele de legume care se doresc a fi mai condimentate. Sunt ideale pentru preparate din bucataria asiatica.

Uleiul de coacaze si uleiul din samburi de visine au o culoare bruna si un gust dulceag, avand efecte astringente si antioxidante. Pot fi adaugate in salate de legume de orice culoare, avand un miros discret si apetisant.

Retetele noastre de salate sunt in sectiunea Culinaria: retete sanatoase, pe grupul public culinar Stiu Retete Sanatoase si pe pagina noastra de facebook Stiu Retete Sanatoase.