Laptele de capra

 

  • Este considerat superior celui de vaca, pentru ca este mult mai usor de digerat si este mai bogat in minerale si oligoelemente
  • Persoanele care au intoleranta la laptele de vaca pot consuma de regula laptele de capra, fara a manifesta balonari si indigestii. Totusi recomandam precautie si consumati cantitati mici pentru inceput.
  • Mineralele din laptele de capra sunt mai usor de asimilat
  • Are un continut ridicat de fosfor, calciu si vitamine din complexul B
  • Persoanele care consuma lapte de capra in tinerete, au un risc mai scazut de a dezvolta osteoporoza pentru ca vor avea o densitate osoasa mai buna. Este bine de consumat si in tratamentul fracturilor  si pentru refacerea si mineralizarea oaselor.
  • Consumul zilnic de lapte de capra reduce riscul de diabet, normalizeaza colesterolul, are actiune antitumorala fiind utilizat pentru prevenirea formelor de cancer, este adjuvant in sanatatea articulatiilor, are efect antiinflamator si ajuta in inflamatiile articulare si mobilitatea articulatiilor. Prin continut ridicat de potasiu consumul de lapte de capra este adjuvant in tulburarile de ritm cardiac si hipertensiune.
  • Laptele de capra este tonic pentru organismul slabit si asigura energia necesara eforturilor fizice si psihice intense.

Multumim pentru foto: https://www.facebook.com/Kapriflor