Cele mai sanatoase fructe sanatoase

Toate fructele sunt recomandate in alimentatie, dar unele au proprietati miraculoase asupra organismului. Va prezentam cateva dintre "cele mai sanatoase fructe sanatoase":

Capsunii
contin vitamine si minerale, fiind recomandate in tratamentul anemiilor. Tonifica si remineralizeaza organismul, incetinind procesul de imbatranire. Au o actiune benefica asupra ficatului, consumul fiind recomandat in insuficienta hepatica, litiaza si dischinezie biliara. Datorita rolului hipotensor sunt recomandate in boli cardiace dar si in afectiuni renale, reumatism, ateroscleroza, guta, varice, intoxicatii alcoolice sau tuberculoza. Stimuleaza eliminarea toxinelor si a excesului de colesterol din corp si neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi.

Murele impiedica formarea substantelor cancerigene in organism iar consumul lor este recomandat in preventia cancerului de colon si de stomac, in diabet si tulburari gastrice. Reprezinta o sursa importanta de acid folic, fiind fructe remineralizante, antireumatice si hipotensive, cu rol important in eliminarea toxinelor si a cresterii imunitatii organismului.

Coacazele negre sunt de 3 ori mai bogate in vitamina C decat portocalele. Datorita proprietatilor avute, consumul de coacaze negre este recomandat in boli cardiovasculare, deoarece intaresc venele, intensifica circulatia periferica, curata sangele de toxine si elimina colesterolul din organism.

Afinele sunt hipoglicemiante, diuretice si dezinfectante al tubului urinar, avand proprietati antidiareice si antihemoragice. Regleaza scaunele, stopeaza fermentatiile intestinale, ajuta la eliminarea gazelor, amelioreaza inflamatiile hemoroidale si redau pofta de mancare. Consumul de afine creste imunitatea organismului si intareste vederea.

Consumul de fructe de catina este recomandat pentru fortificarea organismului, prevenirea racelilor, in anemii si stari de convalescenta. Catina contine: betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodium, fier, vitamina A, B1-B9, C, D, E, F, K, P, amino acizi si acizi grasi esentiali.

Se pot consuma ca atare, sub forma de sucuri, siropuri sau cidru.
  • cidrul este un vin terapeutic slab alcoolizat
Foto1 : Wikipedia