Despre uleiul de soia


Uleiul realizat din boabe de soia nu are miros sau gust specific, putand fii utilizat in toate tipurile de mancare. Are o aroma discreta, naturala si unica care aduce un plus de valoare preparatelor culinare.
 
  • Dressing pentru asezonarea salatelor de legume
  • Preparate culinare coapte sau prajite
  • Maioneze si sosuri pentru fripturi
  • Biscuiti sarati sau dulci si alte deserturi

Soia reprezinta o sursa naturala de proteina vegetala, iar uleiul obtinut din boabele de soia are un continut ridicat de vitamina E si Omega 3.

Poate fii utilizat ca atare, in stare cruda, dar si la copt sau prajitul alimentelor. Este considerat unul dintre cele mai sanatoase uleiuri din alimentatie, in masura in care este presat la rece si obtinut din boabe de soia nemodificate genetic sau certificate bio.

Un ulei presat la rece din boabe de soia foarte apreciat in Romania este cel marca Cardinal. Are o culoare intensa si da o nota aparte preparatelor culinare. In functie de magazinul de unde il achizitionati, 1 litru de ulei de soia costa in jur de 15 lei. Info eticheta:
  • obtinut din seminte de soia netratate termic sau chimic
  • bogat in acizi grasi si acid arahidonic ce ii asigura proprietati in reducerea colesterolului
  • vitamina E din compozitie stimuleaza activitatea musculara, functionarea glandelor sexuale, impiedica depunerea grasimilor in organism. Ajuta in ameliorarea afectiunilor rinichilor, previne hipertensiunea arteriala, creste imunitatea organismului si are efecte benefice in ameliorarea ulcerului gastric, duodenal si in obstructii intestinale
  • pentru o cura de minim 2-3 saptamani se consuma in medie 2 linguri dimineata si seara
 
Retetele noastre cu ulei de soia sunt in sectiunea Culinaria: retete sanatoase, pe grupul public culinar Stiu Retete Sanatoase si pe pagina noastra de facebook Stiu Retete Sanatoase.

Sursa Info si foto: Wikipedia