Despre secara. Produse din secara

Secara (Secale cereale) este unul dintre cele mai sanatoase cereale, folosita la fabricarea fainii de secara si implicit a painii de secara, dar si a bauturilor alcoolice: bere, whiskey, vodka. Are un continut mai scazut de gluten si mai multa fibra, comparativ cu graul obisnuit. In medicina naturista este utilizata sub forma de extract. Din paiele de secara se pot realize ornamente festive din ce in ce mai la moda.

Secara, si implicit produsele din secara dau o senzatie de satietate mai mare decat cele din faina de grau obisnuita, fiind recomandate in curele de slabire si tratamentele de remodelare corpora dar si in cazul afectiunilor in care obezitatea reprezinta un risc. Poate reduce riscul aparitiei diabetului de tipul 2 si a bolilor de inima. Imbunatateste functiile intestinelor si previne constipatia, poate creste numarul bacteriilor bune din colon si implicit sa previna cancerul de colon. Acest aspect este insa confirmat doar de studiile in vitro, nu de cele epidemiologice.

Produse din secara:
  • Bauturi alcoolice din secara
  • Ornamente festive din paie de secara
  • Cereale integrale din secara
  • Boabe de secara
  • Faina de secara
  • Tarete de secara
  • Fulgi de secara
  • Paine de secara si produse de patiserie din secara
  • Paste din secara
     
Retetele noastre cu alimente din secara sunt in sectiunea Culinaria: retete sanatoase, pe grupul public culinar Stiu Retete Sanatoase si pe pagina de facebook Stiu Retete Sanatoase.