Catina este un arbust ale carui fructe sunt antioxidante, vitaminizante si stimulatoare pentru sistemul imunitar. Fructele de catina se consuma:
- proaspete sau uscate
- sub forma de pulbere
- sub forma de ceai, suc, sirop, vin sau dulceata
Fructele de catina contin uleiuri complexe, microelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodium, fier), vitamine (A, E, K, D, C, P, F, B), amino acizi si acizi grasi esentiali.
- Stiati ca: pentru a obtine 100 g de pulbere de catina sunt necesare aproximativ 500 g de fructe de catina?
Pulberea de catina se poate consuma cu iaurt, cu musli sau cereale, in sucuri de fructe, cu miere de albine, ca atare, presarata peste salate de fructe.
- deoarece da foarte multa energie organismului, pulberea de catina nu se consuma seara, ci dimineata sau la pranz.
Consumul responsabil de fructe de catina sau pulbere din fructe de catina contribuie la
- fortificarea organismului
- ne ajuta sa luptam impotriva bolilor
- combate oboseala
- contribuie pozitiv asupra capacitatii de concentrare si dezvoltare intelectuala
Catina, sub forma de fructe, dar in special sub forma de pulbere, este recomandata si in alimentatia sportivior si a persoanelor foarte active.
Sursa partiala pentru informatiile de mai sus si foto 1:
RoWikipedia si
Wikipedia.