Despre Coenzima Q 10

Coenzima Q 10 se gasete in celulele cu activitate foarte intensa: inima, ficat si creier. Este indispensabila in organism, are un efect antioxidant mai puternic decat orice vitamine si neutralizeaza radicalii liberi. Lipsa de Q10 poate duce la insuficienta cardiaca, hipertensiune si alte afectiuni.

Exista Coenzima Q10 extrasa din tutun si o a doua forma, obtinuta din alge. In Japonia se produce Coenzima Q10 de cea mai buna calitate, extrasa din alge, a carei fabricatie are 16 etape si dureaza 9 luni. Coenzima Q10 de acest tip este ultra-pura si cu o eficienta terapeutica net superioara.

Coenzima Q10 ajuta si imbunatateste:
  • functionarea sistemului imunitar
  • este tonic cardiac si ofera energie pentru functionarea inimii
  • reduce tensiunea arteriala si protejeaza arterele
  • creste rezistenta la efort, imbunatateste vitalitatea si previne oboseala
  • combate imbatranirea inevitabila a organismului
  • sustine efortul organismului in perioade de stres
  • contribuie la buna functionare a ficatului
  • influenteaza pozitiv fertilitatea masculina
  • este benefica pentru piele, previne aparitia ridurilor, fiind des utilizata in cosmetica

Suplimentele alimentare cu Coenzima Q10 trebuie luate doar dupa recomandarile medicului, in asociere cu un regim alimentar si de viata corespunzator, si este indicat in:
  • afectiuni cardiovasculare
  • obezitate
  • suprasolicitari fizice si intelectuale
  • tulburari datorate menopauzei
  • afectiuni ale prostatei
  • afectiuni ale sistemului nervos
  • afectiuni digestive
  • sistem imunitar scazut
Generalitati despre Coenzima Q10
  • organismul produce cantitati suficiente de coenzima Q10 pana la varsta de 30 ani, apoi nivelul scade progresiv o data cu varsta
  • o persoana sanatoasa poate lua necesarul zilnic de conzima Q10 din alimentatie corespunzatoare
  • gasim coenzima Q10 in organe: ficat, inima si rinichi, dar si in carnea de vita, de oaie, peste
  • alte surse de coenzima Q10 sunt soia, alune, arahide, nuci, conopida, fasole, mazare, ardei gras, broccoli, spanac, varza, patrunjel, ulei de masline si ulei de susan.
 

Sursa: Wikipedia