Alimente alcaline: importanta lor si viata sanatoasa


Organismul uman are nevoie de alimente alcaline deoarece acestea contribuie la echilibrarea Ph-ului si ajuta la preventia bolilor. Sintagma esti ceea ce mananci se potriveste de minune, iar daca mancam toxic si acid, ajutam practic boala sa ajunga si sa ramana in organism. Alimentele alcaline ajuta metabolismul sa elimine toxinele.

Exemple de alimente alcaline care pot fii usor introduse in alimentatia noastra zilnica, de preferinta crude, in salate, sau gatite la aburi:
  • ridichi negre si ridichi rosii
  • rosii, ardeiul si sfecla rosie
  • morcovi, hrean, pastarnac si telina
  • salata verde, varza, broccoli si spanacul
  • conopida, ceapa, usturoi si praz

Uleiuri presate la rece alcaline
  • ulei de floarea soarelui
  • ulei de masline
  • ulei de dovleac
  • ulei de susan

Fructe alcaline
  • ananas, avocado, mango, papaya
  • mere, gutui, caise, piersici, cirese
  • lebenita si pepene galben
  • grapefruit, lamai, portocale si mandarine

Bauturi alcaline
  • sucuri proaspete de legume
  • apa plata cu PH ridicat